Mommers Rentmeesters & Adviseurs
Mommers Landgoedadvies

Watersnip 15
5165 KS Waspik
 
T 0416 31 13 62
M 0622 59 56 36
F 0847 41 14 10
mommers@landgoedadvies.nl
Home    |   Achtergrond    |   Referenties    |   Contact    |   Woning aanbod   


Werkervaring
Na 27 jaar bij de Belastingdienst besloot John Mommers zijn kennis en ervaring op een andere manier in te zetten. Op 1 mei 2006 richtte hij Mommers Landgoedadvies op. Bij de Belastingdienst was John coördinator Natuurschoonwet en controleur Natuurschoonwet in bijna alle Nederlandse provincies.

Voor Ingenieursbureau Meander BV in Schaijk en Horn verrichte John diverse werkzaamheden zoals: advisering over de Natuurschoonwet, taxaties van landelijk vastgoed, ruimte voor ruimteprojecten, coördinator grondzaken Waterschap, grondverwerving voor diverse overheden, planschaderisicoanalyse, procesbegeleiding en projectbegeleiding.

Opleiding
In de 27 jaar bij de Belastingdienst volgde John diverse interne opleidingen.
De laatste 12 jaar werden er meer externe cursussen gevolgd.
De Middelbare Bosbouw en Cultuurtechnische School (MBCS+) volgde hij in Velp. Het Rentmeesterdiploma verkreeg John met de Hbo-opleiding Vastgoed en grondverkeer. De Ing. titel behaalde hij met de opleiding Bos- en Natuurbeheer aan de Internationale Agrarische Hogeschool Larenstein.  Evenals het diploma Taxatie Landelijk vastgoed. Bij Elsevier volgde John de opleiding Grondverwerving en Schadevergoedingen. Daarnaast heeft hij de laatste jaren veel korte cursussen gevolgd die betrekking hebben op het buitengebied, regelgeving, pachtzaken, toeslagrechten en planschade.

Activiteiten
De Nederlandse Vereniging van Rentmeesters (NVR) heeft John in 2005 beëdigd als Rentmeester. Naast zijn werkzaamheden als Rentmeester is John regelmatig gastdocent bij de voltijdopleiding Vastgoed aan de Hogeschool Larenstein. Maar ook als inleider van cursussen van de NVR, KBN, Vasn en Elsevier vult John zijn ‘vrije’ tijd. Bij symposia met onderwerpen zoals: landgoedontwikkeling, samen voor natuur en reconstructie, is John vaak gastspreker. In 2007 verrichte John voor de Federatie Particulier Grondbezit diverse presentaties op infobijeenkomsten bij de introductie van de wijziging Natuurschoonwet. En al geruime tijd is John bestuurslid/secretaris van het Brabants Particulier Grondbezit.

 

Home   |   Contact    |    Disclaimer